ABB motorok

Ismerje meg villanymotor kínálatunkat!

ABB motor típusok

Válasszon az alábbi villanymotor kategóriák közül!

Sztenderd hatékonyságú vasöntvényházas ABB villanymotorok

ABB vas öntvényházas motorok

Az ABB általános hatékonyságú vasöntvényházas villanymotorjai egyszerű felépítésűek és gyorsan használatba helyezhetők.

Sztenderd hatékonyságú alumínium házas ABB villanymotorok

ABB alumínium öntvényházas AC motorok

Az ABB általános hatékonyságú alumíniumházas villanymotorjai egyszerű felépítésűek és gyorsan használatba helyezhetők.

Prémium hatékonyságú vasöntvényházas ABB villanymotorok

ABB vas öntvényházas prémium motorok

A prémium hatékonyságú vasöntvényházas ABB motorok hatékony és megbízható megoldást jelentenek számos iparág és berendezés számára.

Ultra-prémium hatékonyságú szinkron reluktancia ABB villanymotorok

ABB ultra prémium hatékonyságú villanymotorok

Az ABB rendkívül alacsony fogyasztású szinkron reluktancia (SynRM) motorjai az IE5 ultra-prémium energiahatékonysági osztálynak felelnek meg.

Sztenderd hatékonyságú vasöntvényházas ABB villanymotorok

A maximális kényelem és a könnyű kezelhetőség érdekében kifejlesztett ABB sztenderd hatékonyságú vasöntvényházas indukciós villanymotorok az ipari alkalmazások széles körében használhatók. Ezek a motorok alkalmasak szivattyúkba és ventilátorokba történő beépítésre, valamint sebességváltókhoz, szállítószalagokhoz, kompresszorokhoz és egyéb gépekhez is. Az erős, öntöttvas motorok költséghatékony megoldást jelentenek.

Egyes szabványos kivitelek raktárról is elérhetők, míg a vevő és felhasználásspecifikus megoldások rendelésre készülnek, és az egyedi igényekhez igazíthatók. Hatékony logisztikai rendszerünkkel gyorsan az Ön igényeihez igazíthatjuk a motorokat.

Sztenderd hatékonyságú vasöntvényházas ABB villanymotorok

A sztenderd hatékonyságú vasöntvényházas ABB villanymotorok előnyei

Általános jellemzők

Főbb jellemzők és előnyök

 • Az általános teljesítményű motorok raktárról is elérhetők a gyors szállítás érdekében.
 • A lehetőségek széles skálája közül választhat, és a legtöbb változtatás csak egy-két munkanapot vesz igénybe.
 • 62-es sorozatú csapágyak megbízható gyártóktól.
 • A kisebb méretű csapágyak kenése a teljes életciklusukig tart.
 • C3 osztályú festékrendszer védi a házat.
 • Az online eszközök megkönnyítik a motorok kiválasztását, és gyors hozzáférést biztosítanak az adatlapokhoz és egyéb információkhoz.

Teljesítménytartomány

 • Az ABB általános teljesítményű motorspecifikációja
 • Keretméretek 71 – 355
 • Motor típusa M2BAX
 • Kimeneti teljesítmény 0,18 – 355 kW
 • Feszültség / frekvencia 230 – 400 V, 50/60 Hz
 • Hatékonysági osztály IE1, IE2, IE3
Sztenderd hatékonyságú vasöntvényházas ABB villanymotorok illusztráció

Eszközök és szolgáltatások

ABB Optimizer

Az online eszköz segít megtalálni az optimális elektromos motort bármely MEPS-hez világszerte. Segít a különböző motorok teljes tulajdonlási költségének kiszámításában, valamint gyors hozzáférést biztosít a marketing dokumentumokhoz és rajzokhoz, tesztjelentésekhez és adatlapokhoz.

További információk

Hajtás és motor választó

A papíralapú katalógusok vagy adatlapokat tartalmazó adatbázisok böngészése helyett egyszerű kritériumok alapján keresse meg a szükséges meghajtót, lágyindítót vagy motort.

További információk

ABB 24/7 hozzáférés

Olvassa be a termék QR kódját a 24 órás önkiszolgáló eléréséhez. Az ABB Access segítségével könnyedén megtalálhatja a naprakész online termékadatokat. Ezenkívül egyszerű hozzáférést biztosít a dokumentációkhoz és a kézikönyvekhez. Ha esetleg problémákat tapasztal az ABB termékével kapcsolatban, ezt gyorsan és egyszerűen lejelentheti online, az ABB szakértői támogatásához.

További információk

ABB Ability™ Smart Sensor motorokhoz

Az ABB Ability™ Smart Sensor a hagyományos villanymotorokat intelligens, vezeték nélkül csatlakoztatott eszközökké alakítja. A szenzor a motor keretéhez van rögzítve, nincs szükség vezetékezésre vagy megmunkálásra. Az ABB több évtizedes motoros szakértelmén alapuló algoritmusok segítségével az ABB Ability™ Smart Sensor Bluetooth hálózaton vagy okostelefonon keresztül továbbítja a motor működésével és állapotával kapcsolatos információkat egy biztonságos szerverre.

További információk

Sztenderd hatékonyságú vasöntvényházas ABB villanymotor termékek

Töltse le az M2BAX motor részletes technikai leírását!

Kérdése van a sztenderd hatékonyságú vasöntvényházas ABB villanymotorokkal kapcsolatban?

Tanácsot vagy árajánlatot szeretne kérni?

Vegye fel kapcsolatot szakértőinkkel most!

Sztenderd hatékonyságú alumínium házas ABB villanymotorok

Kisebb súly, azonos szilárdság és teljesítmény

Az ABB ABB sztenderd hatékonyságú alumínium házas indukciós motorok robosztus, kiváló minőségű termékek, amelyeket a legnagyobb kihívásokat jelentő környezetekben és alkalmazásokban való felhasználásra terveztek.

Ideálisak a feldolgozóiparban és a nagy igénybevételű alkalmazásokhoz, olyan ágazatokban például, mint a bányászat, a cement- és papíripar, ahol a motoroknak extrém körülmények között is meg kell felelniük a megbízhatóság, a rendelkezésre állás és a hatékonyság tekintetében.

Az ABB Process Performance villanymotorok segítségével minimális állásidővel működtethetők a kritikus folyamatok, így megbízható alapot jelentenek a berendezések meghajtásához.

A termékcsalád nagy rugalmasságot biztosít, nagymértékben testreszabható a felhaszálás igényei alapján. Emellett opciók és tartozékok széles választéka érhető el a motorokhoz.

Négy tulajdonság jellemzi az ABB sztenderd hatékonyságú alumínium házas motorokat: hatékonyságuk, megbízhatóságuk, a legmodernebb technológia alkalmazása és a gyakorlatilag korlátlan lehetőségek, amelyeket a testreszabáshoz kínálnak.

A sztenderd hatékonyságú alumínium házas motorok teljesítik az összes nemzetközi és nemzeti energiahatékonyságot, nemcsak jelenleg, hanem a jövőben is.

Teljesen zárt, háromfázisú, mókus ketrec típusú villanymotorok, amelyek megfelelnek az IEC és EN nemzetközi szabványoknak. Minden ABB gyártóüzem rendelkezik az ISO 9001 nemzetközi minőségi szabvány és az ISO 14000 környezetvédelmi szabvány szerinti tanúsítvánnyal, és megfelel az összes vonatkozó EU-irányelvnek.

Sztenderd hatékonyságú alumínium házas ABB villanymotorok illusztráció

A sztenderd hatékonyságú alumínium házas ABB villanymotorok előnyei

Általános jellemzők

Az alumínium házas ABB villanymotorok főbb jellemzői

 • A legnagyobb kihívást jelentő környezetekben és feladatokra is használhatók.
 • Tartós, masszív, de könnyű kialakítás.
 • Díjnyertes termékcsalád.
 • Felkészült minden jelenleg érvényben levő és a jövőben tervezett megbízhatósági, rendelkezésre állási és energiahatékonysági előírásra.
 • Teljes távfelügyeletre is alkalmas.

 

Az alumínium házas ABB villanymotorok előnyei

 • Letisztult dizájn és kialakítás.
 • Könnyű, de robosztus felépítés.
 • Az azonos típusú öntöttvas motorokhoz képest 30%-os súlycsökkenés.
 • Nemzetközi szabványoknak megfelelő alapanyagból készült ház, amely azonos szilárdságú, mint az öntöttvas.
 • Teljesen korrózióálló kialakítás.
 • Alacsony szennyezés.
 • Alkalmas olyan környezetekben is, amelyekre szigorú környezetvédelmi előírások vonatkoznak.
 • VSD (Variable Speed Drive) kompatibilis.
 • Csökkentett vibráció.
 • Alacsony zajszint.
 • Alacsony meghibásodási arány.
 • Javuló termelékenység.
 • Az energia- és működési költségek csökkentése.
 • Globális szervizhálózat.
 • 3 év gyártói garancia.
 • Hosszabb termék-életciklus.
 • Fenntartási költségek minimalizálása.

  Technikai alapadatok

  • Motor típus: M3AA
  • Keret méretek: 80 – 250
  • Kimenő teljesítmény: 75 to 375 kW
  • Energiahatékonysági osztály: IE3
  Sztenderd hatékonyságú alumínium házas ABB motor illusztráció

  Alkalmazási lehetőségek

  Élelmiszeripar

  Az ABB sztenderd hatékonyságú alumínium házas villanymotorokat széles körben alkalmazzák az élelmiszeriparban kialakítása és súlya miatt. Alkalmazható folyadékszivattyúval, keverőgéppel és egyéb élelmiszer-feldolgozási, szeszesital-gyártási, takarmány-feldolgozási, húsfeldolgozási berendezések meghajtására. Az alumínium házas motorok nagy megbízhatóságát világszerte nagyra értékelik az ipari felhasználók.

  Vasúti szállítás

  A vasúti szállítás az ABB kisfeszültségű motorjainak egyik fő piaca, amely különösen magas követelményeket támaszt a megbízhatóság és a minőség tekintetében. A motorok súly fontos tényező, így az M3AA alumínium motorok remek megoldást jelentenek. Az ABB sztenderd hatékonyságú alumínium házas motorok alkalmazhatók fék- és erőátviteli rendszerekhez, vontatási átalakító hűtőrendszerekhez, vontatási transzformátoros hűtőrendszerekhez, és HVAC berendezésekhez is.

  Szélenergia

  Az ABB kisfeszültségű motorjai hosszú évek óta fontos szerepet játszanak a elfordítható, dőlésszöggel rendelkező rendszerekben és hidraulikus alkalmazásokban. Az M3AA motor az alkalmazások különösen széles skáláját kínálja az ügyféligények alapján. Az M3AA platformon különböző testre szabott termékek alakíthatók ki, beleértve a fékrendszereket is. Az M3AA sorozatú villanymotorok stabilitásuk, megbízhatóságuk, könnyű súlyuk és rugalmasságuk miatt elismertek.

  Textilipari gépek

  A textilipar különleges követelményeket támaszt a villanymotorok és berendezések súlyára és alakjára vonatkozóan. Ezért az M3AA termékcsalád mindig is az iparág kedvelt ABB kisfeszültségű motorsorozata volt. Az M3AA platformon testre szabott termékek kínálhatók a textilipar igényeinek megfelelően.

  Fűtést, szellőzés és légkondicionálás

  A HVAC a kisfeszültségű motorok egyik legfontosabb felhasználási területe. Az ABB villanymotorokat széles körben használják a HVAC megoldásokban a kisfeszültségű motorgyártás kezdete óta. Az ABB motorok több mint 100 éve  működtetnek különböző épületeket, gyárakat, támogató ventilátorokat, szivattyúkat és egyéb alkalmazásokat világszerte. A hosszú, akár 30 éves élettartamra tervezett nagy teljesítményű M3AA motorok lehetővé teszik a karbantartási és üzemeltetési költségek csökkentését.

  Sztenderd hatékonyságú alumínium házas ABB villanymotor termékek

  Töltse le az M3AA motor részletes technikai leírását!

  Kérdése van a sztenderd hatékonyságú alumínium házas ABB villanymotorokkal kapcsolatban?

  Tanácsot vagy árajánlatot szeretne kérni?

  Vegye fel kapcsolatot szakértőinkkel most!

  Prémium hatékonyságú vasöntvényházas ABB villanymotorok

  Az ABB a világ vezető motorgyártója, fejlett tervezési és gyártási technológiával. A cég és vállalatai mintegy száz országban tevékenykednek.

  Az M3BP alacsonyfeszültségű motor termékcsalád hatékony és megbízható megoldást jelent számos iparág és berendezés számára, mint például a papíripar, az erőművek, vízkezelés, cementipar, fémipar, emelőgépek és daruk. Az ABB prémium hatékonyságú vasöntvényházas motorjai az egyedi igények alapján testre szabhatók.

  Prémium hatékonyságú vasöntvényházas ABB villanymotorok illusztráció

  A prémium hatékonyságú vasöntvényházas ABB villanymotorok előnyei

  Általános jellemzők

  A prémium hatékonyságú vasöntvényházas ABB villanymotorok főbb jellemzői

  • 2 és 4 pólusú IE2 rögzítőperemes motorok.
  • Háromfázisú, a legkülönfélébb alkalmazásokhoz használható motorok, beleértve a szivattyúkat, ventilátorokat és feldolgozógépek hajtásait.
  • Nagy hatékonyságú motorok, amelyek megfelelnek az IE2 előírásoknak.
  • Összehasonlítható a régi EFF szabályozással.
  • Metrikus keretméretek a Cenelec szabvány szerint.
  • F osztályú szigetelés, B osztályú hőmérséklet-emelkedéssel.
  • Felülre szerelt csatlakozódoboz metrikus/Pg típusú kivágásokkal.
  • Energiatakarékos, alacsony zajszintű kialakítás.
  • Minden motor ékhornyos tengellyel és beépített kulcsokkal rendelkezik.
  • Alkalmas DOL indításhoz vagy inverteres meghajtáshoz.

  Technikai alapadatok

  • Motor típus: M3BP
  • Keret méretek: 71 – 450
  • imenő teljesítmény: 0.25 – 1000 kW
  • Energiahatékonysági osztály: IE2
  Prémium hatékonyságú vasöntvényházas ABB motorok illusztráció

  Alkalmazási lehetőségek

  Emelődaruk

  Az M3BP motorokat széles körben használják különböző emelő berendezésekben, például nagyméretű darukban, portáldarukban, csörlőkben, liftekben és más szerkezetekben.

  A kiemelkedő indítási, túlterhelési jellemzők és a gyors reagálási teljesítményjelentősen megnöveli a tevékenységek hatékonyságát.

  Cellulóz- és papíripar

  A cellulóz- és papíripar az ABB egyik fő piaca. Az ABB több mint 100 éves tapasztalattal rendelkezik a cellulóz- és papíripari meghajtási rendszerek terén. Az M3BP motorokat széles körben használják számos hazai és nemzetközi nagy papíripari üzemben. A prémium hatékonyságú vasöntvényházas ABB villanymotorok lehetővé teszik a felhasználók számára az energiatakarékosságot és az egyre dráguló energiaárak okozta kihívások hatékony kezelését.

  Fémfeldolgozás

  Az ABB több mint 100 éve élen jár az energetikai és fémipar innovációk és technológia terén. Az ABB villanymotorokat széles körben használják befúvó berendezésekben, ventilátorokban, szivattyúkban, kompresszorokban, tekercselő- és hengerelő berendezésekben, darukban, átalakítókban és egyéb kohászati ​​berendezésekben.

  Erőmű száraz hűtőtornyok

  Az energiafogyasztás csökkentése az erőművi léghűtéses technológia terén kiemelt fontosságú. A nagy hatásfokú villanymotorok segítenek lecsökkenteni az energiafogyasztást. Az ilyen alkalmazásokban a motorok magas hőmérséklettel, korrozív gázokkal és egyéb erőteljes igénybevétellel szembesülnek. Az M3BP motor teljes mértékben megfelel a szigeteléssel és a zajszinttel kapcsolatos elvárásoknak.

  Prémium hatékonyságú vasöntvényházas ABB villanymotor termékek

  Töltse le az M3BP motor részletes technikai leírását!

  Kérdése van a prémium hatékonyságú vasöntvényházas ABB villanymotorokkal kapcsolatban?

  Tanácsot vagy árajánlatot szeretne kérni?

  Vegye fel kapcsolatot szakértőinkkel most!

  Ultra-prémium hatékonyságú vasöntvényházas ABB villanymotorok

  Az ABB IE5 ultra-prémium SynRM motorok segítségével növelhető az energiahatékonyság. A megbízható és fenntartható villanymotorok akár 50 százalékkal alacsonyabb energiaveszteséggel működnek az IE2 motorokhoz képest.

  A szinkron reluktancia technológia ötvözi az állandó mágneses motorok teljesítményét az indukciós villanymotorok egyszerűségével és könnyű szervizelhetőségével. Az ABB IE5 ultra-prémium SynRM motorok nem tartalmaznak ritkaföldfémeket az állandó mágnesekben. A szinkron reluktancia motorok forgórészében nincs mágnes vagy tekercs, így gyakorlatilag nincs teljesítményveszteség. Mivel a rotorban nincsenek mágneses erők, a karbantartás olyan egyszerű, mint az indukciós motorok esetében.

  Ismerje meg ultra-prémium hatékonyságú vasöntvényházas ABB villanymotor kínálatunkat!

  Prémium hatékonyságú vasöntvényházas ABB villanymotorok illusztráció

  Az ultra-prémium hatékonyságú vasöntvényházas ABB villanymotorok előnyei

  Maximális hatékonyság és megbízhatóság a költségek optimalizálása érdekében

  Az ötlet egyszerű, vegyünk alapul egy hagyományos, bevált állórész technológiát és egy innovatív forgórész kialakítást. Majd kombináljuk ezeket a kategóriájában legjobb ABB meghajtóval, amely számos, kifejezetten erre a célra tervezett szoftverrel van ellátva.

  Mágnesmentes kialakítás

  A szinkron reluktancia technológia egyesíti az állandó mágneses villanymotorok teljesítményét az indukciós motor egyszerűségével és egyszerű szervizelésével. A rotorban nincs mágnes és tekercs sem, ennek köszönhetően gyakorlatilag nincs áramveszteség. Mivel nem keletkeznek mágneses erők a rotorban, az ultra-prémium hatékonyságú vasöntvényházas ABB villanymotorok karbantartása ugyanolyan egyszerű, mint az indukciós motoroké.

  Főbb jellemzők és előnyök

  • Alacsonyabb villamosenergia felhasználás.
  • Hatékonyság és a termelékenység növelése.
  • Fenntarthatóság biztosítása a jelenlegi és jövőbeli hatékonysági szabványok teljesítésével.
  • Kisebb CO2-kibocsátás.
  • Káros környezeti hatások csökkentése.
  • Megbízhatóság növelése.
  • Fenntartható és folyamatos teljesítmény a motorhibák és leállások minimalizálásával.
  • Gyártási minőség növelése a pontos nyomaték- és fordulatszám-szabályozással.

  Termékskála

  IE5 szinkron reluktancia motorok

  • Alumínium vázas motorok M3AL – IEC vázméretek 132.
  • Öntöttvas vázas motorok M3BL – IEC vázméretek 160 – 315.
  • Kimeneti teljesítmény 5,5 – 315 kW.
  • Feszültség 230 – 690 V.

  Nagyteljesítményű szinkron reluktancia motorok

  • Alumínium vázas motorok M3AL – IEC vázméretek 90-től 132-ig.
  • Öntöttvas vázas motorok M3BL – IEC vázméretek 160 – 315.
  • Kimeneti teljesítmény 1,1 – 350 kW.
  • Feszültség 230 – 690 V.

   

  Prémium hatékonyságú vasöntvényházas ABB villanymotorok ábra

  A legnagyobb megbízhatóság az üresjárati költségek minimalizálása érdekében

  Az IE5 szinkron reluktancia motorok üzemi hőmérséklete nagyon alacsony, ami megnöveli a tekercs megbízhatóságát és élettartamát. Illetve ami még lényegesebb, a kevésbé meleg szinkron reluktancia rotor miatt lényegesen alacsonyabb lesz a csapágy hőmérséklete is. Ez fontos tényező, mert a csapágyhibák okozzák a nem tervezett motorkimaradások mintegy 70 százalékát.

  Teljes motorvezérlés, nulla fordulatszámig

  Számos művelet pontos sebességszabályozást igényel. Ahogy a neve is mutatja, a SynRM egy szinkron villanymotor, amely mindig referencia fordulatszámon működik, gyakorlatilag hibamentesen, kódoló (encoder) nélkül. Még az indukciós motor inverterek legjobb csúszáskompenzáló rendszerei sem mérhetők össze a SynRM precizitásával. Esetenként az alkalmazás megkövetelheti, hogy a motor lassú fordulatszámon, például 40 RPM alatt működjön. Ha SynRM motort használ, és a meghajtó nem tudja biztosítani a szükséges nyomatékot, kioldhat. Ez azt jelenti, hogy a probléma hibakeresése közben leállások lesznek. Az ABB hajtások teljes vezérlést és nyomatékot biztosítanak egészen nulla fordulatszámig, még sebességérzékelők nélkül is.

  Minden alkalmazáshoz

  Ez akkor fontos, ha a motort nem négyzetes (quadratic) nyomatékú alkalmazásokhoz, például szivattyúkhoz és ventilátorokhoz kívánja használni. Hajtásaink teljes SynRM motorvezérlést biztosítanak állandó nyomatékú alkalmazásokhoz, például extruderekhez, szállítószalagokhoz és huzalhúzó gépekhez is.

  Tökéletes a korábbi motorok cseréjéhez

  Az IE5 SynRM motor tökéletes megoldás utólagos beszereléséhez is, a korábbi meghajtások pótlására. Az ABB ultra-prémium hatékonyságú vasöntvényházas ABB villanymotorok mérete megegyezik egy IE2 indukciós motorral, így nincs szükség mechanikai módosításokra. A megnövekedett hatékonyság viszont csökkenti a beruházás megtérülési idejét

  Ultra-prémium hatékonyságú vasöntvényházas ABB villanymotor termékek

  Töltse le az M3BL motorok részletes technikai leírását!

  Kérdése van az ultra-prémium hatékonyságú vasöntvényházas ABB villanymotorokkal kapcsolatban?

  Tanácsot vagy árajánlatot szeretne kérni?

  Vegye fel kapcsolatot szakértőinkkel most!

  Elérhetőségeink

  Telefonszám

  Székhely

  2081 Piliscsaba,
  Juhar fasor 2.

  Telephely

  2518 Leányvár,
  Ipar utca 3.

  Facebook